Verificare lista restantieri, stergere date din Biroul de Credit, credit restantieri ads

Stergere date din Biroul de Credit. Avantaje si dezavantaje stergere istoric negativ.

May 25th, 2022 | Postat in blog | 1,625 vizualizari.

Stergerea datelor din Biroul de Credit este un drept si poate fi facut absolut gratuit prin Banca sau IFN-ul cu care exista o colaborare sau utilizand platforma. Pentru a primi un aviz favorabil, trebuie respectate cateva criterii si trebuie sa existe un motiv intemeiat. De exemplu nu va fi admisa solicitarea stergerii datelor daca intre client si Banca sau IFN exista inca o colaborare (creditul nu este achitat). De obicei clientul trebuie sa inchida orice colaborare cu institutia financiara.

Avantajul stergerii datelor din Biroul de Credit este ca sunt eliminate toate datele negative sau pozitive. La o noua aplicare pentru un credit, institutia financiara va considera clientul nou, fara credite anterioare.

Dezavantajul stergerii datelor este ca o veti lua din nou de la 0, adica institutia de creditare va considera clientul unul riscant solicitand de obicei garantii sau suma acordata va fi mult mai mica. Majoritatea Bancilor au cateva criterii de prescoring utilizat in paralel cu scorul FICO pentru a decide suma maxima si daca clientul este eligibil. Cele mai importante criterii sunt: varsta, studiile, starea civila, locul de munca, proprietati etc. De exemplu o solicitare de la o persoana in varsta de 20-25 ani, studii medii, fara prorietati, necasatorit(a) va fi respinsa de majoritatea Bancilor daca suma este mare sau in cazul unui credit ipotecar se va solicita un avans mult mai mare.

Cum pot imbunatati scorul FICO?
Fie ca stergeti datele din Biroul de Credit sau nu, este recomandat sa aplicati pentru imprumuturi mici pentru perioade scurte Bancare sau IFN, pe care sa le achitati la timp. Prin achitarea unor credite increderea institutiei financiare creste, la fel si scorul FICO. Daca intre timp starea civila a trecut la “casatorit” impactul pentru scorul FICO va fi foarte mare, pozitiv. De asemenea, daca este posibil ar fi de luat in considerare avansarea nivelului studiilor. Existenta unui contract de inchiriere si plata utilitatilor la timp are de asemenea un impact mare insa, existenta unei cheltuieli va diminua din suma maxima acordata.

Daca doriti un imprumut pentru nevoi personale sau ipotecar completati o cerere online si va vom oferi consultanta gratuita. Completati o cerere >>AICI<<

Cerere credit persoane fizice >>CLICK AICI<<
Cerere credit FIRME >>CLICK AICI<<

Continutul acestui website este cu caracter informativ si nu reprezinta un contract sau o oferta de creditare. Imprumuturile sunt oferite de banci/IFN partenere cu care avem sau nu un contract de colaborare. Daca este cazul va rugam sa cititi cu atentie contractele inainte de semnarea lor.

★ Verificare Biroul de Credit
★ Lista restantieri BC
★ Stergere date Biroul de Credit
★ Credit pentru restantieri
★ Credit rau platnici